Oldalaim

2011. június 4., szombat

25. hét

A héten újabb édes történettel gazdagodott a családi anekdotta gyűjteményünk.  Minap András Apával elsétált a boltba. Odafelé találkoztak egy cicával. András megkérte Apát, hogy hozzák haza a cicát.  Apa megkérdezte, hogy miért hozzák haza, amikor nekünk már van cicánk. András ekkor elmagyarázta apának a másik cica fontosságát:

-Lehet, hogy ez a cica fiú. A mi cicánk pedig lány. Ha hazavinnénk a fiú cicát, akkor lennének kiscicák.
-Nem kell nekünk kiscica András. - volt Apa válasza.
- De Apa! Ez fontos! Ha neked és Anyának nem lennék Én meg Lili és Eszterke, akkor mi lenne? Nem hiányoznánk nektek? 
- De, nagyon hiányoznátok nekünk! - mondta ellágyult szívvel Apa.... de azért mégsem hozták haza a cicát....

.... a történetet viszont igen, és amikor Apa elmesélte nekem az én szívem is megtelt melegséggel .... ha nem lennének ki lennék én? Biztosan egy másik ember másik élettel, de sosem vágynék arra a másik életre... nekem ez az élet kell velük, és kizárólag  velük .


 

24. hét

Olyan csodálatos élményben volt részem, amiben eddig még soha.  Megható, hihetetlen és fantasztikus egyben. A kis puncisossam végre kapcsolatba kerültem. Mindig megsimogatom a pocakomat amikor odabent érezhető lubickolás zajlik.  Amikor nyújtozik, megmaszírozom az éppen kidudorodó "alkatrészeket" és próbálom kitalálni éppen mihez van szerencsém. Ez eddig csak az én játékom volt, azonban mára közös játék lett, és ez mérhetetlen boldogsággal tölt el. 


Eszter éjszaka nagyon aktív volt. Többször felébresztett ficánkolásával, és ez reggel is így maradt. Nagyokat nyújtózott és rúgkapált, én pedig válaszként megmaszíroztam a (szerintem) lábacskákat. A maszírozást hangosan kommentáltam is: "Megmaszírozom a lábacskádat". Amire máris jött a válasz újabb nagy rúgkapálás formájában. Percekig játszadoztunk, amíg a kisasszony újra el nem aludt. Legalábbis úgy gondoltam, hogy elaludt. Később a nap folyamán újra kezdte, és én újra belementem a játékba. Mindig oda rúgkapált ahol én megmaszíroztam a lábacskáját, élénken reagált. Ez az első játék  megható volt anyai szívemnek, és alig várom, hogy újra megismételjük, és továbbfejlesszük a mókát.

El kell, hogy meséljem meglepődtem Önmagamon a játék során, mert  a régen alkalmazott dajkanyelven kezdtem újra megszólalni. Tudom, hogy ez ösztönös, de mégis furcsa volt...

Jah, hogy mi az a dajkanyelv? Az édesanyák ismerik, csak lehet, hogy nem tudják a "hivatalos" nevét. 

A dajkanyelv kifejezés azt a nyelvtípust jelöli, amellyel az anyukák  a babákkal beszélnek. A legtöbb anya ösztönösen használja. Annak ellenére, hogy a nők hangszíne magasabb, mint a férfiaké,  a legtöbb nő még meg is emeli hangszínét amikor babákhoz beszél. Sőt! Jellemzi ezt a beszédmódot még az eltúlzott kifejezőerő és az egyes szavak elnyújtása is.  Ez nem azt jelenti, hogy hülyeségeket mond, vagy sejpítve, gügyögve gazsulál az édesanya.  A mondandó értelmes, csak a hangszín változik. 

... hát én így beszélgetek  a  legkisebbik lányommal játék közben. Egyre jobban megismerem majd. Például tudom, hogy utálja a habverő hangját. Ezt modjuk a fiamról is tudom, mert közli velem, de Eszter óriási boxolásba kezd, ha bekapcsolom a készüléket. András anno amikor a pocakomban volt ugyanígy reagált a Depeche Mode-re. Akkor azt hittem élvezi a jó zenét, büszke is voltam évekig, hogy anyja fia a gyerek, tudja mi a jó, de most rá kellett jönnöm, hogy nem így van a boxolás a nemtetszés jele .... vaaaaaagy Eszter szereti nagyon a habverőt és ez mégis az öröm jele .... de ez elég furcsa elgondolás.

23. hét

Egy újabb toxo eredménnyel lettem gazdagabb. A postás hozta a levelet... a helyzet ugyanaz mint volt. Ez jó, mert azt jelenti, hogy új fertőzést nem kaptam. Majd a következő ultrahangos vizsgálat előtt újra megvizsgáltatom még egyszer utoljára.  Addig is óvakodom a cicustól...

A hét nem csak ezzel az eredménnyel lett gazdagabb, hanem plusz egy kilóval. Immáron 4 kilót híztam. Nem akarom elhinni. Mondjuk csodálkozni valóm nincsen, ugyanis a húsvéti csokitojások rohamos gyorsasággal fogynak.... és ezt nem lehet ráfogni a nyuszira!

Na és végre sikerült beszélnem Jolánnal a szülésznőmmel. A szülés időpontja nem túl "szerencsés" augusztusban sok orvos szabadságolja magát....  Hát ezt tökre nem értem. Hallottam, hogy nagyon sok baba fogan karácsonykor , tehát sok a születés augusztusban, szeptember elején.  Jó lenne, ha ezt a statisztikát az orvosok is ismernék, és a szabadságukat átraknák a nyár többi hónapjára. Ez azért is volna szerencsés, mert én is augusztusban szülök, bár gyermekünket nem a karácsonyfa alatt  " szerettük össze ", de akkor is!

A szülésznőm megígérte, hogy akaszt egy orvost aki vállalja a terhesgondozást, és majd az ügyeletes orvosnál szülök, így továbbra sem lesz fogadott orvosom, csak fogadott Jolánom... szuper. Ennek tudatában köszöntünk el egymástól. Örültem, hogy ez a probléma akkor már ki van pipálva. Vagyis azt hittem ki van pipálva....

Napokkal később felhívott a szülésznő, hogy nem fog ez így menni muszáj lesz orvost választanom. Ajánlott is hármat. Rácuppantam az internetre és megnéztem magamnak belőle kettőt (ezeknek a nevére emlékeztem) de egyik sem szimpatikus igazán... El vagyok keseredve.  Ragaszkodom ahhoz, hogy a Szent Imrében szüljek. Tatabánya teljesen kizárva. Eddig ragaszkodtam a Jolánhoz is, de már nem is tudom .... mit lehet ilyenkor tenni? 



Hát ezen rágódtam a héten, miközben a pici hercegnőm szépen fejlődik odabent. Kb 25 cm mint egy Barbie baba, csak remélhetőleg emberibb formát ölt. Már a haja és a szemöldöke is nő. Ez utóbbi reményeim szerint nem a nagypapáéhoz lesz hasonlatos, mert az nagyon Brezsnyevi...