Oldalaim

2011. február 11., péntek

9. hét

A hét a nőgyógyászaton kezdődött. Újabb három órás várakozás után (pedig volt időpontom!! ) és egy szuper könyv kiolvasását követően bejutottam kedves mosolygós orvosomhoz. Megmutattam neki az Istenhegyi klinikán kiállított hivatalos dokumentumot mely szerint az én kis magzatom él és virul, szívecskéje dobog és különben is... Az orvos elolvasta és gyönyörűségének adott hangot háromszor is. Meglepődtem lelkesedésén.... de később eszembe jutott, hogy talán annak örült nagyon, hogy a hivatalos papírra a szonográfus már ráírta a kombinált teszt előjegyzési időpontját.... és biztosan a nőgyógyász kolléga is egyetértett a teszt fontosságával... nem tudom... mindenesetre így a kilencedik héten Ő is írt egy újabb hivatalos papírt, melyen közli a terhességem hetedik hetének tényét. Csak két hetet tévedett, de ez nekem nem okozott különösebb megrázkódtatást. A papírt továbbítanom kell a védőnőnek és Ő irányít tovább a vizsgálatokra. Ezzel végeztünk volna is, de én bátorkodtam megkérdezni, hogy vajon a jelenleg mutatkozó hüvelyváladékomról mi a véleménye. Ha nem bűzüs, nem színes és nem viszket akkor belefér.... belefér, úgyhogy elbúcsúztunk... a nővérke még utánam kiabált, hogy gratulál a terhességhez. Fülig ért a szám, és jó nevelt nagylányhoz méltóan megköszöntem a jókívánságot.  Trallala...

A héten olyan élményben volt részem, amiben igen régen...kisgyerek koromban....és remélem sosem lesz többet...

Úgy esett, hogy Szombaton délután már nagyon vergődtem a közérzetem miatt és úgy döntöttem egy remek könnyvel elvonulok egy jó meleg fürdőre. Áztam a kellemes meleg vízben ami lehetett volna melegebb is, de nem mertem túl meleget engedni magamnak. Féltettem magzatomat. A könyv a kedvenc íróm Popper Péter egyik halála után kiadott mersterműve.

Imádom minden írását akár vallási akár pszichológiai. Távozása számomra önző szomorúság, hogy már nem lep meg többé értékes eszmefuttatásaival.

....szóval a könyv éppen a poklot, avagy a túlvilági életet elemezte amikor megrengett a föld, vele együtt kicsiny fürdőszobám, a kád víz és én is....hirtelen azt hittem a gyerekek duhaj játéka... vagy a közeli bánya robbantása... vagy az utcában egy gázrobbanás... vagy autó csapódott a házunkba...de nem... a hosszan tartó morajlás, az egész házat megtáncoltató erő bizony földrengés volt. Az egész testemet megbénító  félelem csupán fél percig ha tartott, mégis az agyam őrült tempóban kereste a válaszokat az eseményre...nyugtázta a földrengés tényét majd szépen helyreállította a szívverésemet... Hallottam, hogy apa kiszaladt, hogy megnézze történt-e valami a házzal... a kutyák vadul ugattak... gyermekeim pedig tovább játszottak  mintha semmi sem történt volna... újra a könyvemre néztem, és elmosolyogtam.... a pokol.... igen hirtelen ez is megfordult a fejembe, de csak egy pillanatig...Végül szerencsére csak néhány hajszálrepedés maradt a történetre emlékeztetőül...

Eszembe jutott piciny magzatom... vajon megérezhetett-e bármit is ebből a ritka eseményből? Azt biztosan, hogy anyja szíve kalapál, és a zsibbadt félelemmel a testemen végigfutó kémiai változások talán Őrá is hatottak... egy olajbogyónyi picurka élet...remélem vígan ficánkolt az Ő kis puha meleg világában odabent...



2011. február 7., hétfő

8. hét


A múlt heti mizéria után békés hetet tölthettem el 8 hetes magzatkámmal. Továbbra is gyötör. Az egész napos émelygés nagyon megkínoz. Végre meg tudtam fogalmazni magamnak mit is érzek. 

A képlet a következő: Émelygésem olyan, mintha gyomrom és a beleim habbal teli zsák volna. Ezt a szervezetem képes tovább tetézni szédüléssel és őrült nyomással a fejemben. Mintha a vérnyomásom az egekbe szökne. Erről azonban szó sincs, mert 90-es a vérnyomásom. Az agyvérzés lehetősége igen csekély! 

Nem panaszkodom! Örülök, hogy van nekem, és hogy tudhatom minden egyes napon, hogy életem része lett. 
Az ultranag felvétellel felfegyverkezve meglátogattuk a szüleimet. Még az előszobában csizmában és kabátban apám kezébe nyomtam harmadik unokája sztárfotóját. 
András fiam csodálkozva nézett rám, amikor fennhangon közöltem az ősökkel:
- Itt van a legkisebbik unokátok!
- Már kiszülted anya? - kérdezte csodálkozó tekintettel a kisfiam.
- Ez csak egy fotó róla, még a pocakomban van - nyugtattam meg nevetve, mire Ő el is vetette a témát.

Jövő hét hétfőre kértem időpontot a nőgyógyászhoz, remélem megkapom a beutalókat és tovább zongorázom a teendők sorát. 

Olyan jó volna már tudni, hogy vajon kisfiú, vagy kislány a jövevény. Bár kislányom és kisfiam is van, a téma mégis izgat. Lehetne bármelyik és az egyik biztosan lesz... Apával kitaláltuk a neveket is már. Ha kislányunk lesz Eszter lesz, és ha kisfiú akkor Olivér vagy Ervin. 

Az interneten természetesen már megnéztem a tudományos számításokat:

Jónás naptár szerint kisfiúnk lesz újra. Kora alapján nagy esély van rá, hogy a Jónás naptár szerinti napon fogant. Anno a tervezésnél ezt a napot is számításba vettem, hogy a legtöbb esélyt megadjuk a fogantatásra.  Mi is az a Jónás naptár? 

Nos ma úgy tudjuk, hogy  az ovuláció, tehát a peteérés mindig épp a két havivérzés között történik, így ez az optimális időszak a fogamzáshoz. Mégis amikor az ovulációs napok figyelésével próbálják a nők elkerülni a teherbeesést, meglepően sokszor mégis bekövetkezett a fogamzás. 

Jónás doktor ezt vizsgálta éveken át és elképesztő érdekes felfedezést tett:  Azon a napon, amikor a Nap és a Hold egymáshoz viszonyított elhelyezkedése és távolsága pontosan fokra megegyezik az érintett személy születési képletében ezen bolygók közt fennálló távolsággal, a peteérés megtörténik, a nő termékeny. Ez a Hold-fázis. Ha tehát például egy nő telihold után három nappal jött világra, később minden hónapban telihold után három nappal lesz kifejezetten termékeny. Ezt a napot felfedezője után Jónás-napnak evezték el. 

 Magzatom tervezésénél az interneten megkerestem azt az oldalt, ahol az adataimat betáplálva megmutatta nekem a program, mely napokon lehet próbálkozni, és még azt is megmutatta, hogy várhatóan milyen nemű utódra számíthatok.  Ezt ugyanis a Hold jegybeli elhelyezkedése adja meg. Az értelmezés egyszerű: a pozitív és férfias jegyekben (Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas, Vízöntő) álló Hold esetén fiú utódra lehet számítani, a negatív és nőies jelekben (Bika, Rák, Szűz, Skorpió, Bak, Halak) álló Hold esetén pedig kislány lesz a születendő gyermek. Ezt a tézist a vizsgált nők 98%-ánál hitelt érdemlően bizonyították.

Az oldal ingyenesen használható itt. Segítségül leírom hogyan lehet elnavigálni az oldalon.
1. Az oldal egy gyors és ingyenes regisztrációval indul. ( Ha nem, akkor az oldal jobb felső sarkában a login-ra kattintva már regisztrálhatunk is.úgy, hogy a Create a free registered user profile sorra kattintunk. Így megjelenik a regisztrációs adatlap ami  az alábbi adatokat kéri: 
email:  ide egy létező e-mail címet kell beírni. 
Choose a Password: ide pedig egy választott jelszót (amit érdemes megjegyezni)
Confirm Password: Az elöbb beírt jelszó mégegyszer ( a biztonság kedvéért)
Title: Megnevezésed Mr. (Úr) vagy Ms.(Asszony) esetleg Dr.(doktor)
First Name: Ide kerül a keresztnév
Last Name: Ide pedig a vezetéknév
Country: Itt választható ki az ország, esetünkben a Hungary
Language: Itt történik a nyelv kiválasztása esetünkben maradhat az English, mert magyar sajnos nincs.
Use High Security? kérdésnél marad a NO és már klikkelhetünk is az OK gombra. A regisztráció be is fejeződött. Az oldal üdvözöl minket, mi pedig a Add new astro data sorra kattintunk. (jelenleg utolsó sor).

Ezen az oldalon már be is írhatjuk a részletesebb  adatainkat úgy mint:

First Name: Ide kerül a keresztnév
Last Name: Ide pedig a vezetéknév
gender: kiválasztjuk a nemünket female ha nőcik vagyunk vagy male ha pasik.
birthday: Születésnapunkat beírjuk ebben a sorrendben nap - hónap - év
hour:  itt kiváasztjuk, hogy percre pontosan mikor születünk. Legjobb esetben tudjuk, de ha csak nagyjából az is jobb mintha egyáltalán nem tudnánk. Ha egyáltalán nem tudjuk akkor az unkonow-t választjuk ki. Ha tudjuk az órát akkor kiválasztjuk aszerint, hogy délelőtt (am) vagy délután (pm)
Country: Itt választható ki az ország, esetünkben a Hungary
birth town: Szülővárosunk nevét írjuk be.Ahogy elkezdjük írni, a program azonnal keresi. Ne írjuk ki végig a szülővárost. Pl. Én elkezdem beírni, hogy Tatabánya, de ahogy írom már Tatab beírása után már fel is kínálja Tatabánya HUN= Hungary, 47n34, 18e26 Ezt elfogadva rákattintunk és be is írja magának.
Ezek után a continue gombra kattintunk és így be is regisztráltuk az adatainkat.


Most pedig keressük meg a mi kis Jónás naptárunkat:
Az oldal bal  oldali menűjében  kiválasztjuk a
Horoscope Drawings & Calculations  feliratot, ahol további lehetőségek nyílnak meg, ahol kiválasztjuk a
Extended Chart Selection -t és rákattintunk. A megjelenő oldalon megkeressük a Special charts feliratot és rákattintunk, Itt kiválasztjuk a Please select the type of chart you want.: szöveg után a  Lunar Phases Fertility Calendar -t  és már jön is az utolsó lépés! Az Option-nál beírjuk az utolsó menstruációnk első napját nap - hónap - év sorrendben és már klikkelhetünk is a Click here to show the chart ikonra. Ezek után megjelenik 12 hónap jóslása, hogy mely napokon fogant csemete milyen nemű is lesz.

És egy kis magyarázat a látottakhoz: A piros vonal mutatja a termékenységi időszakot, valamint a piros vonal fölött látható a baba neme is aki ebben az időben fogan. A fekete pöttyök a teiholdat a sárga a fogyóholdat.

A kínai naptár ennyire nem tudományos, vagyis erre nem találtam értelmes leírást, viszont anno a kisfiamnál eredményesen jósolt.  Csak arra kíváncsi a program, hogy  a kismama mikor született, és hogy melyik hónapban fogant a kis jövevény, de fordítva is működik. Ha kimondottan az egyik nemhez ragaszkodunk, megmondja melyik hónapban próbálkozzunk. Nos, beírtam a dátumokat és a program már ki is dobta a választ: kisfiú.     itt  máris le lehet tesztelni. 

Mindezek ellenére annyira kívánom a gyümölcsöt mint még csak egyszer életemben: amikor a lányomat vártam..... szóval eddig 2:1 a kisfiúk javára... még jó, hogy kétesélyes a dolog...